Kenangan di hari pengkebumian arwah Pak Teh pada 12/1/2012

Al-Fatihah untuk arwah Pak Teh Mahang (Haji Muhd Isa Ahmad Ansorullah)….

Beberapa gambar kenangan pada hari pengkebumian arwah Pak Teh Mahang iaitu pada 12 Januari 2012. Pak Teh telah kembali ke rahmatullah pada 11 Januari 2012 bersamaan 17 Safar 1433H pada pukul 10.40 malam.

arwah pak teh 2Anak-anak murid, ahli keluarga, sanak saudara dan rakan taulan sedang menunggu jenazah di bawa turun dari atas rumah.

arwah pak teh3

arwah pak teh1Jenazah di bawa dari tangan ke tangan sehingga ke khemah untuk disolatkan

arwah pak teh4

arwah pakteh5

arawh pak teh 6

arwah pak teh 7Bersedia untuk solat jenazah

arwah pak teh 8Ustaz Rifaie membacakan talqin dan doa…

Sumber gambar: Adenan Haji Iberahim

Advertisements

Posted on January 25, 2013, in Kenangan Peristiwa Bersama Pak Teh. Bookmark the permalink. 6 Comments.

 1. Teringat kata Jeet Singh (tauke kedai perabot di Pekan Mahang), salah seorang kawan baik Pak Teh semasa hidupnya… pada hari tersebut, Pekan Mahang penuh dengan orang berpakaian jubah dan serban atau kopiah putih, macam kat Mekah, katanya.

 2. assalamualaikum sahabat2. kebiasaan ana bila pergi kerja dari kulim ke pulau pinang dengan menaiki kereta ana akan menbaca Tarikat Syatariah ini sehingga habis tetapi pada pagi 12/1/2012 ana tidak dapat mengingati ayat ayat tarikat ini sehingga ana merasa gelisah dan risau Allah swt menghilangkannya dari ingatan ana. sehingga pada lebih kurang jam 9.00 pagi ana menerima panggilan tel dari adik ana mengatakan Pak Teh telah meninggal dunia, ana pun memohon cuti kecemasan dan pergi ke rumah Pak Teh sempat mengikuti solat jenayah dan pengkebumian sehingga selesai dan balik ke rumah ana. selepas itu ana dapat membaca tarikat ini semula. Subhanallah bagi ana ini adalah kejadian ajaib yang ana kira menjadi salah satu kelebihan Pak Teh ( ana tidak dapat membaca tarikat ini seolah olah memberitahu ana bahawa Pak Teh telah kembali ke rahmattullah)
  Al Fatihah untuk Pak Teh.
  Yaa Salam.

 3. Waalaikum salam ya akhi umar,

  Alhamdulillah…

 4. Berat juga hendak menceritakan. kerna bagi saya ianya terlalu bernilai. Untuk meNYATAkan kebenaran yg HAK maka renungkan lah…pada hari kematian Tn Guru saya demam yang amat sangat. Meronta hati ini hendak menziarahi tak daya upaya. Keseorangan disini. Malam itu tidur tak nyeyak..Dgn izinNya, Mati hati ini terpapang wajah Guru yg ku sayangi maka pd masa itu juga kalimah suci kedengaran Lailahaillallah Muhammadarasululallah..

 5. moga2 rohnya dicucuri rahmat al-fatehah

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s

%d bloggers like this: